Projektväska

Dåligt p.k. det lät då... men det är inte alls så snoffsigt som det låter utan helt enkelt en väska till mitt aktuella garnprojekt =)
Inspirationen kommer från diverse bloggar där en liknande väska florerar, ofta under benämningen "dagisväska", men eftersom jag blir galen på att mitt garn hoppar iväg hela tiden gjorde jag öppningarna rätt små.
Tyg: IKEA

Nu händer det grejer!

Som alla andra lov har sportlovet en magisk inverkan på min kreativitet. Jag får massor med energi och orkar ta tag i både gamla och nya projekt. Dessutom har jag lyckats få de flesta av dessa att fastna på bild också. Det här pysslar jag med i helgen:

Hundtäcken
Igår beställde jag mer tyg från England så jag kan sy upp fler markeringstäcken till jyckarna. Den första versionen har modifierats lite, men i grund och botten är det samma modell. Bägge versionerna är vändbara med två olikfärgade sidor (version två har motsatt färgställning på "baksidan"). Förutom färgen har den nya varianten fått ett kantband, eftersom kanten på den förra hade en tendens att rulla in sig. De nya täckena har testats sedan jul och just nu springer Wille och Ares runt i de tuffa fjällmiljöerna iklädda sina täcken. Uppkommer det några fler smågrejor får det helt enkelt bli en version 1:3, men än så länge ser det bra ut =) Färgerna syns otroligt bra och kontrasten mellan gult och rött/rosa är kanon, framför allt på jaktprov där alla hundar har "vanliga" täcken.
Version 1:1. En gul och en rödorange sida.

Version 1:2. Motsatta färgerna på "baksidan".

väg till testpiloterna Wille och Ares i julklapp.

Mössor
Jag har ju varit lite insnöad på virkning på senaste tiden, men i förra veckan beställde jag Milanogarn för att sticka en Åremössa och passande nog fick jag magsjuka precis när jag fått hem det (min första sjukdag från jobbet på 2½ år). Eftersom det gick så rasande snabbt att sticka en så gjorde jag en till lillasyster också när jag ändå höll på... så nu har vi matchande rosa bikupor.
Bra sysselsättning för en sjukling.
Gaias dino får stå mössmodell. Garn: Milano

Sockar
Jag skrev för länge sedan att jag höll på att virka ett par sockar (jaaa, jag säger "sockar" bäst jag vill, jag är från Norrbotten!). Det var hos Polliver jag såg virkade sockar och var bara tvungen att testa. De blev klara för några månader sedan men fastnade aldrig på kort. Här ser det ut som att jag har värsta tjockisfötterna, men det måste bero på fotovinkeln... hoppas jag :P Nu har jag dock börjat på nästa projekt med mina julklappsgarner som innebär ett par stickade. Har aldrig stickat ett par sockar förut eftersom det har verkat så besvärligt, men när jag väl fick ordning på alla 5 strumpstickor var det ju faktiskt simpelt! Eftersom vi hade så dåligt väder i fjällen hann jag rätt långt på den första sockan och ska försöka få klart den i helgen. Här kommer iaf en "på-vägen-bild" (har hunnit lite längre nu men det finns det inget bildbevis på).
Virkade sockar. Garn: DROPS Muskat soft

Ett sockskaft. Garn: Bravo Baby


*puh* Det var allt för den här gången =) Nu är jag ikapp med bloggandet och ska fundera över vad nästa projekt blir. Kanske dags att ta tag i omklädningen av min fula fåtölj som jag ignorerat i ett halvår? =)

RSS 2.0