Vårstädning!

Efter att ha svurit oräkneliga gånger över att jag inte får med mig allt till tvättstugan utan måste balansera tvättmedel etc. i famnen tog jag rast i min vårstädning och fixade en väska för just detta ändamålet. Den är sydd av ett billigt, men snyggt, "vaxdukstyg" som är så pass stormönstrat att det nog gör sig bättre på den stora strandväskan som det är tänkt till... vi får väl se =)


      

Tyg: vaxduk från JYSK

Randigt humör

...måste jag vara på, eller så påminner tyget om solstolstyg och jag börjar längta till sommaren. Hur som helst har jag precis sytt en burk (som faktiskt är nästan lika "stabil" som en riktig burk). Flärpen på baksidan är försedd med kardborreband för upphängnad på en lina, då burken är tänkt som en klädnypehållare till min kära mor. I botten, mellan ytter- och innertyget har jag lagt en rundell från ett tallriksunderlägg (bordstablett) i ganska hård plast, för att få den stabilare.



 
Tyg: IKEA

Is it necessary?

Hittills idag har det blivit 2 st necessärer eftersom mina gamla tydligen har fått ben och sprungit bort; en av samma tyg som senaste väskan och en "gräslig". För att slippa den klassiska sminknersmutsningen på insidan använde jag genomskinlig plastduk som foder.



Tyg: IKEA + gammal stuvbit från Tyget, Umeå

Nimrod is in da house

Slängde, på begäran av arbetskollegorna, ihop en värmehuva till vår pressbryggare på jobbet nu ikväll. Glömde t.o.m. bort att äta middag för att jag fastnade med problemlösning i syrummet och när jag väl lagat mat (kl 22) insåg jag att jag inte ätit sedan frukosten... det är farligt att sy! Aaaaanyway, kände mig lite skruvad ikväll och eftersom jag hade lite grönt och rosa plyschtyg över blev det en drakliknande kaffevärmare som fick namnet Nimrod (efter en taggig liten varelse med "draksvans" i den totalt orealistiska serien "Surface" som slutade gå efter en säsong (i USA) för några år sedan). Nimrod ska få lite mer utstyrsel så småningom, men han får duga så här så länge;


Tyg: IKEA

Korghelg

Inför påskfirandet med familjen nästa helg syr jag för fulla muggar. Idag har jag bara hunnit med lite korgar (ibland har jag faktiskt annat att göra än att sy). De första blev testversioner av ett gammalt tyg som jag inte riktigt vet varför jag köpte... men till korgar funkade det fint och dessutom matchar de fint i husvagnen där de ska få bo. Ska fixa lite snyggare korgar snart.


Småkorgar till vad som helst (i påsk lär det bli ägg)
Stor korg, också till vad som helst, lär bli brödkorg i vagnen.
Tyg: gammal panellängd

Förkylningarnas tid är här.

Var lite speedad efter sista väskprojektet så jag "snörde ihop" några näsduksfodral till min kära (gravida) kollega som är tokförkyld mest hela tiden... så kanske hon iaf blir lite uppiggad =)


Tyg: IKEA

So far...

Hittills har det blivit 5 sorters väskor. Är inte helnöjd med någon av dom men jag har tänkt göra klart alla olika projekt jag har i skallen innan jag börjar på modifieringen. De första 2 hittar jag inte bilderna på just nu så de får jag lägga till i efterhand. Här kommer iaf de 3 senaste väskprojekten i kronologisk ordning;


Väska #3. Mönstret påminde så grymt mycket om de gamla badrumstapeterna hemma hos mina föräldrar (dock gick de enbart i gröna nyanser) så jag var bara tvungen att köpa 8 meter av tyget när det liks var rea =)
Tyg: åhléns


Väska #4. Behövde en lite mindre handväska och ville pröva göra en väska med öljetter och "snörning" så jag kokade ihop ett eget recept som blev helt okej men kommer förbättras i framtiden.
Tyg: IKEA


Väska #5. Min blivande sommar-lodar-väska =) Målet var lång axelrem... och det uppfylldes med råge. Älskar tyget men är inte helt överens med slutresultatet. Även detta projekt kommer jag slipa på framöver.
Tyg: IKEA

Bättre sent än aldrig.

Nu har jag äntligen fått tummen ur och fixat en blogg till alla mina syprojekt. Det har hunnit bli lite smått och gott men det är bara början =) Jag känner verkligen hur inspirationen flödar och även om det inte alltid blir som jag har tänkt mig så är det ganska skoj... och det går ju bättre och bättre desto mer jag pysslar på.

RSS 2.0